Bilsam Logo

Gazze Bize Çok Yakin

Gazze Bize Çok Yakin | Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi | Bilsam.Org

                                     .

      Bir hekim için, meslegini icra ederken en fazla haz duydugu an ,en fazla magdur ve mazlum olan bir insana yaptigi tibbi yardimdir diye düsünüyorum.

     Hekim meslegini icra ederken suçlu suçsuz ayirimi yapamaz ve yapmamalidir. Insanlarin dini inaçlari, irklari, felsefi fikirleri, siyasal tercihleri ve politik duruslari ne olursa olsun, birine tibbi yardim yapmamiz için insan ve hasta olmasi yeterlidir. Savas, deprem, sel, kitlik, ambargo, salgin hastalik anlarinda tibbi destek ve tedavi zor, riskli ve bir o kadar da manen tatmin edicidir.

     Ülkemizde ve dünyada ayrim yapmadan yeryüzünün birçok bölgesinde tibbi yardim ve tedavi yapan saglik kuruluslari mevcut. Yeryüzü Doktorlari da yaklasik on yildir bir çok kriz bölgesine tibbi yardim yapan bir saglik kurulusu. Dernegin yaklasik dört bin üyesi mevcut ve bunlarin bini Türkiye den dernek çalismalarina katki sunmaktadir. Balkanlar, Kafkasya, Afrika, Ortadogu ülkeleri, Asya ve Uzakdogu ülkelerine tibbi yardim ve tedavi hizmetleri sunan dernek 2008 Israil saldirisindan sonra Gazze de aktif olarak çalismalarini sürdürmüstür. Gazze de Filistinli doktorlar ile birlikte bir çok tibbi  egitim programi yapilmis , birlikte ameliyatlar gerçeklestirilmis. Tedavisi mevcut sartlarda yapilamayan hastalar, Saglik Bakanligi ve özel saglik kuruluslari ile irtibatli olarak Türkiye ‘ye getirilerek tedavileri yapilmaya çalisilmistir.

       Gazze ye gidecek tibbi ekipte yer almam teklif edildiginde bunu büyük bir memenuniyetle kabul ettim. Gerekli hazirliklar yapildiktan sonra on gün sürecek olan tibbi yardim organizasyonunda bir hekim olarak gördüklerimi paylasmak istedim. Istanbuldan Gazze’ye hava ambargosu nedeniyle direkt uçak seferi olmadigindan iki saatlik uçak yolculugundan sonra Kahire’ye ulastik.




E-Posta Listesi

Günün SÖZÜ

 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi
© 2009-2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Bilsam.Org | Sistem:UmutDenizi Web