Bilsam Logo

Ana Sayfa » Genç Kalemler Yazarlik Okulu Basladi

Genç Kalemler Yazarlik Okulu Basladi | Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi | Bilsam.Org
BILSAM’in SODES kapsaminda hazirladigi ve yaklasik 8 ay sürecek olan toplam 40 okuldan 100 ögrencinin egitim görecegi “Genç Kalemler Yazarlik Okulu” Projesinin basin açiklamasini Yrd. Doç. Dr. Ilhan Erdem yapti.


       BILSAM Dernek Merkezinde gerçeklestirilen basin toplantisinda bir konusma gerçeklestiren Inönü Üniversitesi Egitim Fakültesi Türkçe Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ilhan Erdem; “Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi olarak kuruldugumuz ilk günden itibaren halkimiza faydali hizmetler sunmayi, Malatya’ya deger katmayi ve halkimizin kaybolmaya yüz tutmus degerlerini gün yüzüne çikarmayi ve bu degerleri yasatmayi kendimize siar edindik. Bu eksende bugüne kadar seminerler, sempozyumlar, konferanslar, rapor çalismalari, kültürel yayincilik, akademik çalismalar vs. birçok faaliyetlerimiz oldu. Bugüne kadar yapmis oldugumuz tüm çalismalari halkimizin takdirine birakarak bugün BILSAM olarak SODES kapsaminda uygulanan “Tanidikça Daha Çok Seviyorum” projemizden sonra yine SODES kapsaminda uygulayacagimiz ve bizim için de çok daha anlamli ve gelecek vaadeden bir proje oldugunu düsündügümüz “Genç Kalemler Yazarlik Okulu” projemiz hakkinda sizleri bilgilendirmek istiyorum” dedi.

 

Egitim sisteminin sinav merkezli bir hal aldigini belirten Erdem; “Ülkemizde egitim alaninda yasanan birçok sikintinin yani sira en önemli sikintilardan birisi de egitim sisteminin sinav merkezli bir hal almasidir. Sinav odakli egitim sistemi akademik bir basariyi beraberinde getirmekle beraber akademik basarinin disinda kalan birçok alanda da önemli bosluklarin dogmasina neden olmaktadir. Özellikle son yillarda teknolojinin yogun bir sekilde egitimde kullanilmasi ögrencileri kalem/kitap/defter gibi klasik egitim sisteminin materyallerinden uzaklastirmaktadir. Bu amaçla BILSAM yazarlik konusunda yetenek sahibi olan genç arkadaslarimiza ulasarak onlari yeniden kalem ve kitapla bulusturmayi hedeflemektedir. BILSAM tarafindan SODES kapsaminda hazirlanan ve Kalkinma Bakanligi tarafindan kabul ve finanse edilen “Genç Kalemler Yazarlik Okulu” adli projemiz 05.12.2011 tarihinde sözlesmesi imzalanarak yürürlüge kondugunu” belirtti.

 

Erdem; “Bu proje; Malatya'da kenar mahallelerde, yoksul kesimlerde ve göç alan bölge okulu ögrencilerinden sair ve yazarlik potansiyeli olanlarin belirlenmesi, bu potansiyelin ortaya çikarilmasi ve gelecegin sair ve yazarlari olarak yetismeleri için yogun ve interaktif bir egitim sürecini öngören bir yazarlik okuludur. Bu proje, ilgili bölgelerden 20 ilkögretim okulundan 2'ser, 20 ortaögretim okulundan ise 3'er ögrenci olmak üzere toplam 100 ögrencinin siir ve yazarlik okuluna katilimini öngörmektedir. Yaklasik 2,5 aydir alaninda uzman olan akademisyen, yazar, gazeteci, ögretmen, sair ve elestirmenlerle yapmis oldugumuz toplantilarla hazirlik sürecini tamamladigimiz “Genç Kalemler Yazarlik Okulu” agirlikli olarak atölye çalismalari seklinde geçeklestirilecektir. Bu projede ögrenciler okuma, yazma ve tartisma imkâni bulacak; klasik, güncel ve kaynak kitaplara ilk elden ulasmalari saglanacaktir. Yazarlik okulu müzakereli kitap okumalari; siir,  öykü,  deneme tahlilleri; atölye çalismalari, yazilan yazilarin degerlendirilmeleri, bu yazilarin yerel ve ulusal düzeyde yayimlatilmasi vb. çalismalari içerecektir. Genç Kalemlerin düzenlenecek olan yerel ve ulusal makale, deneme, öykü ve siir yarismalarina katilimlari tesvik edilecektir” ifadelerini kullandi.

 

Genç Kalemler yazarlik okulu projesinin çok zengin bir içerige sahip oldugunu belirten Erdem, proje kapsaminda yapilacaklari maddeler halinde su sekilde siraladi;

 

1. Toplam 20’ser kisilik 5 (bes) siniftan olusan Genç Kalemler Yazarlik Okulu, 8 (sekiz) ay boyunca alaninda kendini ispatlamis hocalarimizin rehberliginde interaktif bir egitim sürecine tabi tutulacaklardir.

 

2. 14-22 Nisan tarihleri arasinda 4 (dört) gün sürecek olan Izmir TUYAP Kitap Fuarina katilim,

 

3. 500 kitaplik bir kütüphanenin olusturularak Genç Kalemlerin hizmetine sunulmasi,

 

4. Genç Kalemlerimizin toplamda 2 (iki) defa tiyatroya götürülmesi

 

5. Ayda bir defa olmak üzere 8 (sekiz) ay boyunca Genç Kalemlerin sinemaya götürülmesi,

 

6. Toplam 2 (iki) defa müzik/siir dinletisi,

 

7. 2 (iki) defa piknik/yemek organizasyonunun yapilmasi,

 

Ayrica 8 (sekiz) ay boyunca belli periyotlarla taninmis yazarlarimizi ve sairlerimizi davet ederek Genç Kalemlerle bulusturarak onlarla atölye çalismalarinda bulunmak amaçlanmaktadir. Ayni zamanda bu süreçte Genç Kalemlerimizin ortaya çikarmis olduklari ürünleri degerlendirmek için bir sitenin kurulmasi, aylik bültenlerin çikarilmasi ve Genç Kalemlerimizin çalismalarinin kitaplastirilmasi gibi faaliyetler gerçeklestirilecektir. Yine yerel medya ile baglanti kurularak medyanin destekleri ile de Genç Kalemlerimizin çalismalarindan olusan programlar yapilmaya çalisilacaktir. Bu baglamda Malatya’mizin degerli medya mensuplarinin desteklerini de bekledigimizi buradan duyurmus olalim. Proje Koordinatörlügünü Osman Karacan yürütecektir. Projenin Akademik Danismani ise  Inönü Üniversitesi Egitim Fakültesi Türkçe Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ilhan Erdem olacaktir.

                                                                                                  

                                                                                                             Kamuoyuna saygiyla duyurulur.

 

Eklenme Tarihi : 16.02.2012





E-Posta Listesi

Günün SÖZÜ

 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi
© 2009-2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Bilsam.Org | Sistem:UmutDenizi Web