Kurtuba Akademi
Bildiri Yazim Kurallari

AÇIKLAMALAR
Özet Gönderiminde Dikkat Edilecek Hususlar
1) Bildiri Basligi (12 punto kalin büyük harf ile).
2) Özet (150-200) kelime arasinda olmalidir.
3) Özet Times New RomanFormatinda 10 punto ile yazilmalidir.
4) Anahtar kelimeler (10 punto, 3-5 tane olmalidir).
5) Özet metinlerini www.bilsam.org/kurtuba adresindeki “Özet Formu” nu doldurarak göndermeniz gerekmektedir.

TAM METNIN ÖZELLIKLERI VE BILDIRI YAZIM ESASLARI
1) Bildiri metni özgün olmalidir ve daha önce herhangi bir ulusal/uluslararasi kongrede sunulmamis ve yayinlanmamis olmalidir.
2) Sempozyum bildiri özeti ve tam metin gönderimi ilanda belirtilen tarihlere uygun olmalidir. Belirlenen tarihlerin disindaki gönderiler dikkate alinmayacaktir.
3) Sempozyum süreci ile ilgili tüm yazismalar ilanda belirtilen  kurtubaakademi@gmail.com adresi üzerinden yapilmasi gerekiyor. Belirtilen sistem haricindeki yazismalar ve talepler dikkate alinmayacaktir.
4) Sempozyumda her bir tebligin sunumu için ayrilan süre 15 dakikadir. Ayrica, soru ve tartisma bölümleri için en az 5 dakika ayrilacaktir.
5) Sempozyumda sunulan bildiriler e-kitap olarak sempozyumdan sonra yayinlanacaktir.
6) Metinlerin, belirtilen kurallara uygun olarak ve sayfanin tek yüzünde yirmi sayfaya sigacak biçimde hazirlanmasi gereklidir.
7) Metinler, Windows için MS Word 2003 veya daha üzeri bir kelime islemci programi kullanilarak hazirlanmalidir. Hazirlanacak tam metinlerde; yazi karakteri Times New Roman, satir araligi 1 satir, sayfa boyutu A4 ve kenar bosluklari tüm kenarlar için 3 cm olacak biçimde ayarlanmalidir.
8) Metin 12 punto ile iki yana yasli olarak yazilmali, paragraflar arasinda bosluk birakilmalidir. Paragraflarda satir baslari 1 cm girintili olmalidir.
9) Özetler, 10 punto büyüklügünde ve 200 sözcügü geçmeyecek sekilde yazilmalidir. Ayrica özet, yalnizca yazinin amacini açiklamakla yetinmemeli, çalismanin içerigini tam olarak yansitmali, kisa yazilmali ve makalenin önemli noktalarini veya sonuçlarini vurgulamalidir.
10)  Metin içerisinde ana basliklar kalin ve büyük, alt basliklar kalin ve sadece ilk harfleri büyük olarak yazilmalidir.
11) Tablo, sekil, grafik ve resimlerin adlari, tablo, sekil, grafik ve resimlerin sinirlarini asmayacak sekilde, tablo, sekil, grafik ve resimlerin üstüne Times New Roman, 10 punto, kalin, 1 satir aralikli, sözcüklerin bas harfleri büyük olarak yazilmalidir.
12) Metinde yararlanilan tüm kaynaklara “Kaynakça” kisminda alfabetik olarak yer verilmelidir. Yazarin soyadi, adinin ilk harfi, parantez içinde yayin yili, kaynagin adi, yayinlandigi yer (makale ise dergi adi, bildiri ise toplanti adi, kitap ise yayinevinin adi ve sehir), kaynagin cilt, (varsa sayi) ve (makaleler için) sayfa numaralari düzeninde verilmelidir.
Örnek:
Kitaplar
Tuncel, G. (2011), Sivil Toplum ve Devlet (1. Basim), Malatya: BILSAM Yayinlari
Dergiler
Apak, H. (2009). Suriyeli Göçmenlerin Gelecek Beklentileri. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. 5 (9), 125-142.
Tezler
Karacan, O. (2013).  1906 Iran Mesrutiyeti. Yayinlanmamis Yüksek Lisans Tezi. Malatya: Inönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Bildiriler
Merter, F.ve Bozaslan, H.  (2010).   Sinif Ögretmeninin Sosyo-Kültürel Faktörler Açisindan Egitim Programlarina Uygun Ortam Hazirlama Yeterlilikleri (Gaziantep Ili Örnegi). Ulusal Malatya Sempozyumlari I. Bilgi Çaginda Egitim ve Malatya Sempozyumunda Sunulmus Bildiri.
13) Metin içinde kaynagin belirlenmesi dipnot seklinde degil, yazarin soyadi, yayin tarihi, dogrudan aktarmalarda sayfa numarasi verilerek yapilmalidir. Dogrudan alintilarda sayfa numaralari da belirtilmelidir. Örnekler: (Arslan 2010:110), Gysbergs ve Henderson (1997) Gavcar, Bayrakdarogluve Uzun (2011)…Yazar sayisi 3’den fazla ise Gavcar ve dig. (2010) … olarak verilmelidir.Ayni yazarin ayni tarihli birden fazla çalismasina atifta bulunuldugunda kaynaklar kaynakça ve metin içi atiflarda a,b,c,…harfleri kullanilarak numaralandirilmalidir. Örnek; 2010a, 2010b, 2010c gibi. Bir yazarin tek ve birden fazla yazarli çalismasina atifta bulunulmasi durumunda, önce tek yazarli çalismalar belirtilmelidir.
14) Internet kaynaklarinda yazar ismi bulunmuyorsa, bu kaynaklar, kaynakçada yazari belirli kaynaklar siralamasi sona erdikten sonra «Internet Kaynaklari» basliginda erisim tarihleri esasina göre siralanmalidir.
15) Kongre Dili:Sempozyumun dilleri Türkçedir.
16) Yazar Sayisi:Bildiriler en fazla 3 yazarli olabilir. 3 yazardan fazla yazari bulunan bildiriler kabul edilmeyecektir. Bildirileri ancak yazari veya yazarlarindan biri sunabilecektir.