Bilsam Logo

Sanat Akademi - Kurumsal Kimlik

Sanat Akademi - Kurumsal Kimlik | Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi | Bilsam.Org

HAKKIMIZDA

 

"Sanat insanin kendi insanligini tanimasidir"

                                                  Herbert Reat

 

Bilsam Sanat Akademi olarak hayatin sanat ve kültür alanlarinda farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Kültürel ve sanatsal alanlara yönelik proje ve etkinlikler gerçeklestirmek ve toplumsal barisa katkida bulunmak anlayisi ile yola çikarak, insanimizin güzellik ve estetik degerlerini gelistirmeyi amaçliyoruz... Edebiyat, siir, sinema, resim, süslemecilik, tezhip, hat, el sanatlari, plastik sanatlar, seramik sanatlari, sahne sanatlari, grafik ve tasarim sanatlari, ses sanatlari ve diger bütün sanat dallarinda kisisel, yöresel ve evrensel degerlere katkida bulunmaktir en büyük hedefimiz. Sanatin bir toplumun ilerlemesinde öneminin ve vazgeçilmezliginin suurunda olmamiz gerektigine inaniyoruz.

Sanat; insanda farkindalik olusmasina ve çevresine, olumlu katkilar yapmasina vesile olur.

Sanat egitimi bireylerde var olan farkindalik gücünü gelistirme noktasinda en etkin disiplindir.

Sanat güzellik ve estetik demektir. Çünkü güzellik fitrattandir ve Allah vergisidir. Yaratan güzeldir ve güzeli sever. Hat sanatinin gelismesindeki en önemli sebeplerden birisi de bu anlayis olsa gerektir.  Sanatin gelisimine millet olarak bizler de çok önemli katkilar saglamisizdir. Hat sanatindaki gelisme “Kur’an Mekke’de nazil oldu, Misir’da okundu ve Istanbul’da yazildi”  denmesine neden olmustur.

Islam medeniyetinin takipçileri, insanlara hizmet etmenin, topluma olan borçlarini ödemenin ve hayra vesile olmanin bir yolunu da sanatta bulmuslardir. Sanat bir üretim biçimidir. Medeniyetleri, devletleri,  toplumlari ve bireyleri kalici kilan olgulardan biridir. Islam Peygamberi “Müslümanin esas görevi dünyayi güzellestirmektir.” Buyurarak bütün sanatçilar için bir vizyon ortaya koymustur. Hat ve tezhip sanatimiz, çiniciligimiz, ahsap ve demirle ilgili sanatimiz, sanatlarimiz hep bu amaca yönelmistir.

Siirimiz, musikimiz, mimarimiz, hat ve tezhip sanatimiz, çiniciligimiz, ahsap ve demirle ilgili sanatimiz bütün dünyanin takdirini kazanmistir.

Neden turistler Süleymaniye’ye, Ishak Pasa’ya, Isa Bey Camii’ne akin akin gelirler?

Neden Süleymaniye’yi seyrederken muhtesem mimarinin duvarlarindan ve taslardan öte güzellik karsisinda kendinden geçerler.

Neden Sultanahmet Camii’ni bin defa da olsa seyretmekten bikmiylar?

Ünlü Ressam Pablo Picasso, bir gün usta bir hattatin bir istifi karsisinda “Iste Resim” diyerek hayranligini ifade etmistir.

Tarih ve birikimlerimizden alabildigince yararlanarak yepyeni bir sanat ve yepyeni bir güzel olusturmak, en önemli önceliklerimiz arasinda olmalidir. 

Ne yapip edip gençlerimizi musikinin derinlik kazandiran, resmin üretkenlik katan, siirin ufuk açan, edebiyatin incelik ve estetik olusturan etkileriyle tanistirmaliyiz. Zira Alman düsünür Shiller’in tespit ettigi gibi “Estetik açidan gelistiremedigimiz insanlari ahlaki açidan da gelistiremeyiz.”

Sanatsal ve kültürel bilgi ve degerler ile donanmis duyarli ve yetkin bireyler yetistirmek; ülkemizdeki kültür/sanat birikimlerinin belgelenmesi bilincini saglamak; estetik açidan duygulari gelistirilmeyen insanin ahlaki açidan da gelistirilemeyecegi, tekâmül edemeyecegi için bu konularda kendimizi gelistirmek en büyük amacimizdir.

Ulusal siir ve öykü yarismalari, Siir dinletisi ve türkü gecesi, Sinema gösterimleri, Sinema kulübü, Resim ve el sanati kurslari, Kitap çalismalari, Kültürel ve düsünsel okumalar, Sanat ve sanat felsefesi üzerine toplanti ve konferanslar, Malatya Forum basligi altinda Malatya’daki ve dolayisiyla da ülkemizdeki sanatin geldigi noktayi tartismak, Kurumlarimizi ziyaret ederek sanat alaninda yapilacak etkinliklere rehberlik etmek, sanat merkezler ziyaretleri  ile Bilsam Sanat Akademi insanimiza sanat ve kültür adina bir seyler katmak amaciyla yola çikmistir.

Islam medeniyeti yeni bir atilim çaginin esiginde olabilir. Güzellik ve sanat ise bir uygarligin en çok denendigi alanlarin basinda gelmektedir. Tarih ve birikimlerimizden alabildigince yararlanarak yepyeni bir sanat ve yepyeni bir güzel olusturmak, en önemli önceliklerimiz arasindadir.  

 

"Baska sanat bilmeyiz, karsimizda dururken

Yazilmamis bir destan gibi Anadolu’muz.

Arkadas, biz bu yolda türküler tuttururken

Sana ugurlar olsun…. Ayriliyor yolumuz."

                                                      F.Nafiz

 

"Anladim isi, sanat Allah’i aramakmis

Marifet bu, gerisi yalniz çelik çomakmis"                                                      

                                                     N. Fazil

 

MISYON

 

1- Sanatsal ve kültürel bilgi ve degerler ile donanmis duyarli ve yetkin ögrenciler yetistirmek. Türkiye’de  sanat tarihi arastirmalarini, disiplinini uluslararasi ortama tasimak ve bilimsel gelismelere açik arastirmaci yetistirmek.

 

2- Estetik açidan duygulari gelistirilmeyen insanin ahlaki açidan da gelistirilemeyecegi tekâmül edemeyecegi için bu konularda kendimizi gelistirmek.  

 

3- Kurumsal degerlerimizi sahiplenen, etik degerleri önemseyen, çevre bilinci gelismis, elestirel düsünen, çok yönlü, yaratici, bilimsel, sanatsal ve kültürel Formasyonu ve özgüveni ile dünyanin her yerinde, akademik kurumlarda, kamuda veya özel sektörde basariyla görev yapabilecek bireyler yetistirmek;

 

4- Evrensel boyutta bilgi üreterek, insanligin hizmetinde düsünce, bilim ve teknoloji üretimine katkida bulunmak.

 

5- Türkiye’de bilim ufkunu genisleterek, bilim, sanat ve kültürün toplumumuzda en kalici sekilde yerlesmesine yardimci olmaktir.

 

6- Ortaya koydugu hizmetlerle, mesleki ve sanatsal becerileri gelistirip kisisel birikimlerini artirarak,

Unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlari yasatan,

Kent kültürü ve büyüksehir yasami konusunda donanimlarini artirmaktir.

 

VIZYON

 

1- Egitim kalitesinin çagdas bilgi teknolojileri ile güncellenerek yükseltilmesi ve uluslararasi ölçütlerde bilgi üretilmesi.

 

2- Lisans ve lisansüstü egitim programlarinda sorgulayici ve yaratici bilimsel yaklasimi gelistirecek nitelikte çalismalarla uluslararasi düzeyde sanat tarihi ve diger sosyal bilimler alanlarinda etkin olmak.

 

3- Sanat degeri tasiyan degerlerin halkimizca benimsenmesini ve korunmasini saglamak   

             

4- Sanatsal ürünlerin sergilendigi, sergi, konser, tiyatro, sinema, süreli – süresiz yayinlari üniversite ögrencilerinin yasaminin bir parçasi haline getirmek.

 

5- Her kesimden sanatçiyi ve sanata isik tutanlari bir araya getirerek kisileri sanatla baristirmak; bu vasitayla ilimiz ve ülkemiz insanina sanatla ulasmak, ülkemiz insanini sanata ulastirmak.

 

ILKELER

 

Sanatçi kendini isine adadikça yaratilanlara özgü kusurlardan da kendini siyirmaya çalismalidir… Çünkü bilir ki her yaratilan kusurludur…

Her sanat ve mimari ilahi âlemdeki aslini örnek alir… Onu sembolize eder… Onu taklit eder… Ve bilir ki her taklit aslini yüceltir…

Sanat eseri hakikatin hatirlaticilaridir… Sanat eseri Hakkin fikren seyredilebilmesini saglar… Insani arindirir… Insana ahenk verir… Insani kâinatin küçük bir modeli yapar adeta… Kâinat yüreginize akip dolar…

Sanat, tarafsiz ve çikarsiz olmalidir...

Sanatçi, kökenine ve kültürüne bir arti deger ve anlam kazandirabilmelidir...

Sanat ve sanatçi, özgürlük ve özgünlük vurgusunu yapabilmelidir.

Sanatin evrenselligi onun ilkelerindedir... Ilkesiz bir sanat köksüz ve anlamsiz bir sanattir...

 

YÖNETIM KURULU

 

1- Metin Benli (BILSAM Sanat Akademi Icra Kurulu Yönetim Kurulu Baskani, Edebiyat Ögretmeni)

 

2- Fehmi Kolçak (Inönü Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Ögretim Elemani)

 

3- Ali Yalçin (BILSAM Sanat Akademi Üyesi, Doktor)

 

4- Gülsen Sahin (BILSAM Sanat Akademi Üyesi, Egitimci)

 

5- Yasar Kalkan (BILSAM Sanat Akademi Üyesi, Egitimci )

 

6- Resat Cengil (BILSAM Sanat Akademi Üyesi, Egitimci)

 

7- A.Vahap Aslan (BILSAM Sanat Akademi Üyesi, Egitimci)

 

8- Esma Gözalici (BILSAM Sanat Akademi Üyesi ve Koordinatörü)

 

9- Hasan Demirbag (BILSAM Sanat Akademi Danisma Kurulu Üyesi)

 

10- Betül Karagöz (Inönü Üniv. Müzik Bölümü Ögretim Görevlisi, Bilsam Sanat Akademi Danisma Kurulu Üyesi)

 

11- Hicran Gülçek (Ögrenci, BILSAM Sanat Akademi Danisma Kurulu Üyesi)

 

12- Zehra Bazna (Ögrenci, BILSAM Sanat Akademi Danisma Kurulu Üyesi)

 

13- Büsra Özdemir (Ögrenci, BILSAM Sanat Akademi Danisma Kurulu Üyesi)

 

 

 


E-Posta Listesi

Günün SÖZÜ

 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi
© 2009-2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Bilsam.Org | Sistem:UmutDenizi Web