Bilsam Logo

Ana Sayfa » BILSAM’dan Tanitim Toplantisi

BILSAM’dan Tanitim Toplantisi | Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi | Bilsam.Org
Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi (BILSAM) düzenlenen basin toplantisi ile tanitildi. BILSAM yöneticileri ve Malatya’da görev yapan basin mensuplari, dernegin merkezi olan Istanbulluoglu Konagi’nda bir araya geldi. BILSAM Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr, Ibrahim Gezer, tanitim toplantisinda yaptigi açiklamada, BILSAM’in egitim, bilim, kültür ve sanat alaninda deger üretimini önceleyen bir kurulus olduguna dikkat çekti. Salonlar önemli isimleri tasiyor


Prof. Dr. Ibrahim Gezer, Istanbulluoglu Konagi’nda düzenledikleri toplantida konagi tanitip BILSAM’in çalismalari hakkinda bilgi verdi. Prof. Dr. Ibrahim Gezer, Istanbulluoglu Konagi’nin yaklasik 100 yil önce Kirkor adli Ermeni asilli bir usta tarafindan yapildigini kaydederek, konagin 7 oda ve 10 bölümden olustugunu ifade etti. Istanbulluoglu Konagi’nda oda ve bölümlere isimler verdiklerini anlatan Prof. Dr. Ibrahim Gezer, “Yunus Emre Hasbihal Salonu, Cemil Meriç Kütüphanesi, Mehmet Akif Ersoy Çalisma Odasi, Cihannuma, Aspuzu Kahvalti Salonu gibi bölümler var. Konakta, çok çesitli kültürel sanatsal faaliyetler gerçeklestirilmektedir. Amacimiz, Istanbulluoglu Konagi’ni kültür sanat merkezi haline getirmektir” dedi.

 Kurulusta esas alinan degerler

 Prof. Dr. Ibrahim Gezer, “Yasadigi zaman ve zeminle ilgili farkindalik gelistirmis akademisyen, egitimci, kamu görevlisi ve isadami, hemen her meslekten birikim, vizyon ve tecrübe sahibi yaklasik 150 kisi tarafindan kurulan BILSAM, ‘Insan, bilgi ve farkindalik’ sloganiyla yola çikmistir. Temel ilkelerimiz, insan odaklilik, gönüllülük, katilimcilik, hosgörü, seffaflik, üretkenlik ve ahlakiliktir. BILSAM; egitim, bilim, kültür ve sanat alaninda deger üretimini önceleyen; biz bilinci, takim çalismasi, katilimcilik ve sürekli gelisimi önemseyen; hedef insan tipini ‘iyi insan’ olarak belirleyen; farkli düsüncelere karsi saygili ve hosgörülü olan; polemikçi yaklasimlardan ziyade projeci yaklasimlari öne çikaran; temel meselelere bakista özgürlükçü bir yaklasimi esas alan; model merkezli yaklasimlardan ziyade deger merkezli yaklasimlari tercih eden; sivil toplum, insan haklari, özgürlük, adalet ve demokratiklesme olgulari ile toplumsal baris ortamini gelistirici çalismalara öncelik veren; kendini baska organizasyonlarin, baska organizasyonlari da kendinin bir alternatifi olarak görmeyen; daha iyi bir insan, daha erdemli bir toplum, daha özgür bir ülke ve daha anlamli bir dünya vizyonunun gerçeklesmesi için biteviye çaba sarf eden bir sivil toplum kurulusudur.”

 Hangi faaliyetler yürütülüyor?

 BILSAM’in kurulus amaci dogrultusunda egitim, kültür-sanat ve sosyal arastirmalar alanlarinda birçok faaliyetler gerçeklestirmis oldugunu ve bu yönde çalismalara devam edildigini aktaran Prof. Gezer, sunlari kaydetti: “BILSAM Egitim Koordinatörlügü tarafindan yürütülmekte olan çok sayidaki atölye çalismasi kapsaminda; Siir ve Yazi Atölyesi, Gazetecilik Okulu, Yöneticilik Okulu, Girisimcilik Okulu, Edebiyat Okumalari, Sosyoloji Okumalari, Islam Düsüncesi Okumalari, Ingilizce, Arapça ve Osmanlica Kurslari, Diksiyon ve Hizli Okuma Kurslari, Ney Üfleme ve Ebru Kurslari ile Ayisigi Okumalari etkinlikleri sürdürülmektedir. BILSAM’in önemli diger bir birimi ise ‘Kültür Sanat Koordinatörlügü’dür. BILSAM’in kendi üyelerine ve kamuoyuna yönelik olarak gerçeklestirdigi kültür-sanat projeleri bu birim tarafindan planlanmakta ve yürütülmektedir. Aylik periyotlarla kamuoyuna yönelik olarak yürütülen “Kültür Kusagi” programi, üyelere yönelik haftalik periyotlarla gerçeklestirilen “Düsünce PlatFormu” çalismalari ve belirli periyotlarla gerçeklestirilen makale, siir, fotograf, resim yarismalari ile sergi, tiyatro ve sinema gösterimleri BILSAM Kültür Sanat Koordinatörlügünce yürütülen projelerden bazilaridir.” 

 Rapor çalismalari sürüyor

 Prof. Gezer, BILSAM olarak Malatya’nin sorunlarinin çözümüne katki saglamak, gelisimine yardimci olmak ve bu konuda sistematik çalismalar yürütmek amaciyla “Forum Malatya” baslikli bir konsept gelistirdiklerini ve ihtiyaç duyulan alanlarda daha ileri çalismalar yapmak üzere “BILSAM Sosyal Arastirmalar Koordinatörlügü” adiyla bir birim de olusturduklarini belirtti. Bu yapilanma çerçevesinde ilgili bütün yetkililerin katilimiyla; Malatya’nin temel sorunlari ve bunlara yönelik çözüm önerileri konusunda çok sayida panel, konferans, söylesi, çalistay ve forum gerçeklestirildigini dile getiren Prof. Gezer, “Bu çalismalar kapsaminda ilgili alanlarda söyleyecek sözü ve önerecek projesi olanlar ayni platFormda bulusturulmus; fikir, düsünce ve projelerin paylasimi saglanmis ve bu vesileyle ilimizde konusma, tartisma ve beraber is yapma kültürünün yayginlasmasina katki verilmistir” dedi. BILSAM’in ayni kapsamda rapor çalismalari da yürüttügünü ifade eden Prof. Gezer, “Malatya Kayisi Raporu, geçtigimiz aylarda yayimlanmistir. Ayrica ‘Malatya Saglik Raporu’, ‘Malatya Ulasim Raporu’, ‘Malatya Il Gelisim Raporu’ ve ‘Malatya Kent ve Kentlesme Raporu’ çalismalarimiz ise devam etmektedir” ifadelerini kullandi.

 Ulusal Egitim Sempozyumu düzenleniyor

 Prof. Dr. Gezer, ulusal çapta bir egitim sempozyumu planladiklarini da açiklayarak, su bilgiyi verdi:

“Sosyal Arastirmalar Koordinatörlügü’nce yürütülen diger bir projemiz ise Malatya Belediyesi ve Malatya Milli Egitim Müdürlügü’yle ortak yürütülen ve ülke çapinda onlarca akademisyen, egitimci ve arastirmacinin bildiri sunacagi ‘Bilgi Çaginda Egitim ve Malatya’ baslikli ulusal sempozyumdur. 15-16 Mayis 2010 tarihlerinde Anemon Otel’de sempozyum gerçeklestirilecektir. Ilimizin ve ülkemizin farkli sorunlarina yönelik benzer çalismalarimiz devam edecektir.”

 “Hedef; iyilik, güzellik, hayrin yayilmasi”

 Gezer, BILSAM’in temel hedefinin; yaptigi faaliyetler ve gerçeklestirdigi projelerle uzun vadede geliserek bir okula, bir ekole, bir mektebe dönüsmek, ürettigi deger ve sagladigi toplumsal katkiyla, yeryüzünün imar edilmesi, iyilik, güzellik ve hayrin yayilmasi konularinda misyon üstlenen bir sivil toplum kurulusu olmak oldugunu vurguladi.

 “BILSAM, güzel çalismalar yapiyor”

 Toplantida hazir bulunan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Baskan Yardimcisi Kemal Deniz de konusmasinda, "Sivil Toplum Kurulusu (STK) insan merkezli projeler yapilmasi anlamina gelir. BILSAM, Malatya’da insana yönelik güzel çalismalar yapan bir STK’dir. BILSAM gibi Malatya’nin hafizasini diri tutacak STK’lara ihtiyaç var” dedi. Malatya Gazeteciler Dernegi Baskani Orhan Çekin de, kayisi toplantisinda tanidigi BILSAM’in konusunda uzman kisileri bir araya topladigini ifade etti. Malatya’da 2 uydu kanali açilmasi çalismalarinin yürütüldügünü aktaran Çekin, “Yayincilikta degerlendirebilmek için iste BILSAM gibi kuruluslarin faaliyetlerine ihtiyaç var. BILSAM, çok farkli seyler yapiyor, çok ciddi faaliyetler yapiyor. Umarim, Türkiye’nin degisik yerlerine Malatya BILSAM olarak yayilir” seklinde konustu.


 

Eklenme Tarihi : 12.09.2011





E-Posta Listesi

Günün SÖZÜ

 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi
© 2009-2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Bilsam.Org | Sistem:UmutDenizi Web