Bilsam Logo

Yine Bir Ilk, Yine BILSAM

Yine Bir Ilk, Yine BILSAM | Bilgi Yolu Egitim Kültür ve Sosyal Arastirmalar Merkezi | Bilsam.Org

       Hani bir söylem var ya : “Siz hayal edin biz yapalim” derler ya. BILSAM’in yaptigi da öyle bir sey. Çogu kez TV basin da tartisma programlarin da gördügümüz veya bazi programlarini izledigimiz gazeteci, arastirmaci, yazar, siyasetçi, entelektüellerimize konulari ile ilgili bir soru sormak isteriz veya diz dize göz göze sohbet etmek isteriz de sonrasin da bir ah ahla iç geçiririz ya. Nerde… Biz Malatya’da onlar büyük sehirler de? Iste BILSAM uzaklari yakin ediyor. Yani sihirli bir degnekle sanki onlari yani basimiza isinliyor.

Malatya'mizin kurumak üzere olan kültürel hayatina kalici bir iksir vermeye gayret eden ve her zemin ve zamanda ayni insani durusunu sergileyerek ezeli ve ebedi degerlerimizi topluma bir gergef gibi isleyerek daha güzel yarinlarda ülkemizin geleceginde söz sahibi olacak kusaklar yetistirmeye gayret edip bütün yurttaslarimizi ayni sicaklik ve ayni kalbi duygularla kucaklayan BILSAM geçen yil belirli periyotlarla gerçeklestirdigi konferans programlarini bu yil paket program olarak uygulamaya karar vermis. Konferanslar Dizisi projesi her bir programi, 11 Aralik 2010 tarihinden itibaren basladi ve her hafta Cumartesi günü ayni saat, ayni mekân ve ayni Formatla gerçeklestirilecektir. Yani kisacasi Malatya’da yasayanlar olarak yada hafta sonlari Malatya’da bir sekilde bulunacaklarimiz artik cumartesileri saat 19.30 da randevularimiza dikkat edelim. Çünkü hükümet konaginin arkasindaki Il Özel Idare binasin da on bir hafta boyunca BILSAM in konferanslar dizisi var.
Bu proje kapsaminda ülkemizin önemli entelektüellerinden on üçü birer hafta arayla sizlerle birlikte olacaktir. Ilk ikisi gerçeklesti bile. Bir önceki hafta konuk, Sair ve edebiyatçi Ebubekir EROGLU “ Algi, Muhayyile ve zihinsel hazine” üst baslikli konu ile aramizda oldu. Geçen hafta cumartesi aksami da Yazar Ömer Laçiner “Türkiye’de ve Dünya gerçekleri karsisin da Aydin sorumlulugu” baslikli bir konuyla bizlerle beraber oldu. Projeye dâhil edilen entelektüel, akademisyen ve yazarlarimizin belirlenmesinde, görüldügü kadar çok sayida üye ve dostlarin görüslerine basvurulmus. Önerileri ve düsünce gökkusagimizin farkli renklerinden istifade etme arzusu bu belirlemelerde etkili olmus. Ülkemizin önemli fikir adamlari ve akademisyenlerini sirayla sayacak olursam; Prof. Dr. Beril DEDEOGLU, Egitimci Yazar Saliha ERDIM, Yrd. Doç. Dr. Necdet SUBASI Prof. Dr. Mümtazer TÜRKÖNE, Prof. Dr. Sinasi GÜNDÜZ, Prof. Dr. Yasin AKTAY, Doç. Dr. Ferhat KENTEL, Prof. Dr. Erol GÖKA, Prof. Dr. Atilla YAYLA, Doç. Dr. Abdulkadir BAHARÇIÇEK ve son hafta yani 5 Mart 2011 tarihinde ise Doç Dr. Ismet EMRE.
Sehrimizin kültür hayatina bir seyler katabilmek, fikir dünyasini canli tutabilmek adina girisilen bu çabalarin sürdürülmesi ve artarak büyümesi ve etkinligin artirilmasi için bir seyler yapmak isterseniz iste firsat. Nasil derseniz? Öncelikle bu konferans serisi ile ilgili basili kitapçigi edinmemiz lazim. Bu kitapçik her konferans öncesi salon girisinde dagitilmakla beraber BILSAM’in merkezi olan tekke camii arkasindaki Istanbulluoglu konagin da da bulabilir ve alabilirsiniz.
BILSAM’in ilk ilki degil tabi bu. Malatya’nin belki bir ilki bu. Çünkü kültür kusagi olarak ve paket program olarak bir konferanslar dizisi sehrimiz de bir ilk STK projesi. Neden BILSAM ‘in bir ilki degil diyorum. Çünkü her alan da “ilk”ler ortaya koyuyor BILSAM. Mesela bir dönemi bitmek üzere olan “BILSAM AKADEMISI” Güz Seminerleri. Önümüzdeki yil 2011 de ikincisi baslayacak Bahar Seminerleri yine hem BILSAM’in hem de Malatya’mizin bir ilki. Yaklasik 22 konu ve alan da isinin uzmani olan ögretim elemani hoca ve egitimcilerin yasi 18 büyük ve okuryazar sartinin disin da hiçbir kriterin istenmedigi kisilerin kayit yaptirarak devam ettigi en sivil akademi. Hatta yillardir söylenen üniversite halk bulusmalarinin en yaygin yasandigi alanlardan birisi “BILSAM AKADEMISI SEMINERLERI” Güz dönemi seminerlerine yetisemediniz yada katilamadiysaniz size tavsiyem bahar dönemi seminerlerini kaçirmayiniz.
Ayrica; Bahar da gerçeklesecek olan “KENTLESME”ile ilgili ulusal sempozyum ayri bir ses ve katki saglayacak. Bu projelerin hazirlanmasina emegi geçen arkadaslarimiza, BILSAM'in degerli baskanina, yöneticilerine, projelere sponsorluk ve altyapi destegi veren degerli dostlarimiza özellikle tesekkür ederim; ve katki saglayanlari tebrik ediyor. Saygiyla selamliyorum. Ilimizin düsünce ve kültür hayatina bir nebze de olsa katki yapmasini umdugumuz bu programlarda sizleri de etkinliklere katki saglamaya ve katilmaya önemle davet ediyorum. Sahi siz hala BILSAM’a ugramayanlardan misiniz? Yarin çok geç olabilir ve siz çogu seyi kaçirmis olabilirsiniz.





YAZARIN DİĞER YAZILARI


E-Posta Listesi

Günün SÖZÜ

 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi
© 2009-2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Bilsam.Org | Sistem:UmutDenizi Web